theme by iliyon
bleu-rian
MUST WATCH Japanese Movie
Sunday, 29 May 2016 | 5/29/2016 | 0comments
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Good Morning guys! so its 2.16am in the morning dan aku baru ja lepas tengok japanase movie as always. dh lama meninggalkan blog and aku kembali tak tahu nak update apa benda. sebenarnya aku dah terlupa address blog aku ni heh. 
tetiba awal-awal pagi ni aku teringin nak buat review must watch japanese movie. 
recently aku banyak download japanese movie dengan drama semenjak cuti sem ni. bag yang nak tengok japanese film tapi tak tahu nak tengok cerita apa ni aku share kat korang semua

Kurosaki kun No Iinari ni Nante Naranai

yeaah aku baru ja habis tengok drama ni. Kurosaki-kun ni di antara highest-grossing atau filem jepun yang meraih kutipan tertinggi pada tahun 2016 dengan kutipan sebanyak US$ 4 million. the most anticipating drama dengan 2 episod. tapi aku rasa drama ni sill ongoing sebab takda ending lagipon manga dia pon still ongoing.

Ao-Haru Ride 



i love that guy seen aku tengok crows explode

 L-DK




5-ji Kara 9-ji Made


new movie awal tahun ni. seriosly aku suka gandingan yamapi dengan satomi. drama ni bukan sekadar romance drama tapi ada unsur comedy dan sad part yang bagi aku memang serius tak boring sepanjang 10 episod

Heroine Shikaku


ni pon cerita baru tahun ni jugak. memang tak mengecewakan aku sebagai peminat japanese movie ni. ilove those 2 guys

Crows Explode



actually movie ni ganas. aku tak galakkan bagi orang yang tak suka bab-bab ni. bagi aku yang tak berapa feminin ni movie ni best. so kalau dah habis movie jangan lupa tengok CROWS ZERO dengan CROWS ZERO 2

Bakuman


most anticipating movie this year. bakuman ni bukan romance genre tapi ada jugak terselit sikit dalam tu. tapi bakuman ni serius best. bagi yang minat lukis anime ni wajib tengok ni 

Strobe Edge



Clover


aku suka gila gandingan diorang ni. that guy sebenarnya pemain drum dalam group Kanjani8

Kyou Koi Wo Hajimemasu


Kimi Ni Todoke


Haruma Miura dalam movie ni sentiasa shining senyum ja 

I Give My First Love to You


ending movie ni memang sedih 

so setakat ni tu la antara japanese movie/drama yang best. kalau ikutkan aku memang banyak lagi yang best-best.

tak sabar nak tunggu Death Note baru!!!! dengan Itazura Na Kiss baru~

BONUS

ITAZURA NA KISS
drama ni yang paling best ! itazura na kiss 1996 pon best. jangan lupa tengok semua season dan version. version thailand pon not bad
done here have a nice day watching all of this guys