theme by iliyon
bleu-rian
how to request my freebies?
Tuesday, 26 March 2013 | 3/26/2013 | 2comments
----------------------------------------------------------------------------------------------------

assalamualaikum~ annyeonghaseyo kpopers!!
entry kali nih.....pelik? hohohohoho! semestinya pelik...tengoklah tuan dia pun pelik hohoho #biarkan~~

ok straight to the point pasal request....hehehe aq baru letak request section.....bila pikir-pikir balik terseksa orang yang nak menempah freebies kat aq(tak ramai pun XD) so aq buat request section....senang!

for sapa-sapa yang nak request header....nak bagi senang hati orang yang request....korang boleh sertakan url image untuk header korang jangan lupa nama untuk header korang! nak sesuaikan header dekat blog korang lagi baik kalau korang sertakan size header tersebut....tapi kalau tak tahu tak apa.....

syarat-syarat image untuk header transparent :-

  • for one member - image mestilah tidak terhalang oleh apa-apa saja yang menghalang muka atau anggota badannya


contohnya macam image kat atas nih.....korang nak yonghwa (biru) dalam gmbar nih.....kaki dia separuh...atau jungshin (kemeja kotak) kaki dia terhalang oleh objek...yang tuh pun tak boleh! 

macam nih pulak...tangan dia tuh~~ ala tak cantik header nanti

gambar yang dibenarkan macam chaejin nih....haaa...selesa ja dia sorang-sorang..tak ganggu....


  • for group picture - all member kena duduk sekali....or tak semak....

 
image macam nih dibenarkan...image group (kiri) 

contoh macam nih semua ahli tidak bersama, semak dan agak terhalang

lagi bagus kalau gmbar group memanjang macam kat atas tuh....


macam nih..apa yang menghalang si sungjae nih.....perkataan di sebelahnya....kalau boleh pastikan tiada tulisan atau perkataan yang menghalang badan atau muka....


 
perkataan School 2013 tuh menghalang badan Woo Bin nih.....tak elok kalau buat header....tapi kalau korang tak kisah pasal perkataan tuh aq pun tak kisah =)

 for image ljoe nih pulak bermasalah...dh cukup comel tapi....nampak tangan separuh...bila transparent kan ia nampak kudung #ljoe tak kudung!

contoh header yang sempurna....(walaupun tak seberapa cantik) kalau korang tak bagi gambar pun it's ok just bagi tahu korang gambar apa macam yang direquest oleh Lee Myung Hee nih....tapi ini tak transparent....
begitu juga untuk freebies yang lain-lain juga.....tapi untuk freebies yang bergambar saja ya! have a nice day kpopers  V^___^V