theme by iliyon
bleu-rian
astagfirullah halazim!
Saturday, 29 June 2013 | 6/29/2013 | 1comments
----------------------------------------------------------------------------------------------------

assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh...

ok hari ni aq salah seorang dari kpoppers yang insaf selepas baca satu artikel di fb Taubat Seorang Fanatikus Kpop...bermodelkan? Park Shin Hye yang memakai tudung...comel sangat kalau dia memang betul-betul memakai tudung....

agak tersentap baca sampai habis...first sekali....terima kasih kepasa penulis tuh sebab membuatkan semua muslim kpoppers sedar dan insaf kerana telalu fanatik terhadap kpop...penulis tuh pada asalnya memang seorang fanatik kpop...dan dia cerita kembali segala pengalamannya....sejujurnya kalau orang tanya aq kenapa minat kpop ni....agak susah sedikit aq nak menjawabnya......

ya aq pun sedar yang aq pun 2 kali 5 ja macam dia....but yang smut punya fanfic apa ke benda tuh memang aq tak pernah baca....aq memang tak tahu.....dan sapa yang tak tahu tuh lebih baik jangan tahu
but fanatik kpop aq masih di tahap permulaan....permulaaan macam mana tu? alhamdulillah aq belum pernah lagi pergi ke konsert-konsert kpop msa diorang datang ke Malaysia....memang tiketnya bukan 2-3 ringgit....tapi beratus-ratus.....ya aq sedar jugak yang aq selalu menyesal dan selalu jugak sedih sebab tak dapat pergi konsert tuh....dan aq juga tak pernah lagi mempunyai atau mengumpul album kpop ni.....pernah sekali aq masuk ke kedai cd tuh....aq usya-usya album kpop then aq tengok harga nya memang bagi aq agak mahal RM50-60+ malah ada yang berharga RM100.....memang sekarang memang aq berhajat nak membeli album EXO XOXO tuh...........tapi bila dah baca artikel tuh ada jugak kesedaran..... dalam hati "ya allah apa yang aq buat selama ini"  ....



bila aq teringat balik apa yang aq buat selama ni......memang betul-betul sebiji apa yang di tulis dekat artikel tu.....sebelum aq kenal kpop local disk dekat netbook aq ni tak sepenuh macam ni....tapi selepas meminati kpop back up disk space pun tak ada ruang.....memang susah dans sedih nak meninggalkan dunia kpop ni...but i will try untuk mengurangkan fanatik......and jika kita nak minat semua ni boleh tapi harus kawal dan selalu ingat ALLAH 

berharap sangat semoga semua artis-artis kpop di korea beralih ke jalan yang benar iaitu masuk ISLAM

#maaf penggunaan aq kepada yang lebih berusia