theme by iliyon
bleu-rian
keajaiban....
Tuesday, 23 July 2013 | 7/23/2013 | 0comments
----------------------------------------------------------------------------------------------------

assalamualaikum!

hari ni aq just nak share something yang kita boleh buat sebagai pengajaran....mesti ramai selalu dengar yang surah Yassin nih dapat melindungi kita dari bahaya atau yang sewaktu dengannya! sebagai bukti aq nak ceritakan pengalaman ayah aq!

pada 22 Julai, hari yang ke 13 kita puasa /kemarin la/ ayah aq terlibat dalam kemalangan jalan raya antara kereta dengan motor ayah aq...kereta tuh keluar dari lorong tak tengok kiri kanan...ayah aq yang dah datang dekat terus BAM!!! /di ibaratkan bunyi kereta dan motor berlanggar/

hari ni baru aq tahu cerita yang sebenar sebab aq baru dok usya-usya helmet ayah aq....calar teruk....bila pikir-pikir balik helmet kalau calar teruk mesti orang yang memakai terseret dekat jalan ke lebih kurang cam tuh la kan......bila mak aq cerita kembali memang teruk sangat sebab motor tercampak tempat lain..ayah aq pun tercampak tempat lain.....ayah aq tercampak then kepala terhantuk tiang mana ntah...dalam masa tuh memang ayah aq cam tak sedar/ingat apa yang jadi....motor pulak terseret then terlanggar dengan kereta mewah si chinese ni....hampeh! si chinese nih plak baru ja beli kereta tuh....motor memang rosak teruk nak kena cari spare part lain pula

alhamdulillah......dengan adanya surah Yassin dalam beg yang ayah aq galas tiap-tiap hari masa pergi kerja ni melindungi ayah aq dari bahaya......mak aq cakap kalau tak ada surah Yassin tuh ntah la apa akan jadi dekat ayah aq wallahhualam! ayah aq pun hairan kemalangan tuh teruk tapi dia just cedera luka-luka dekat tangan dengan kaki ja...
Ya Allah engkau telah melindungi ayah aq Ya Allah.....
menitis air mata aq bila dengar yang kawan aq nampak ayah aq accident! i dont know what to do...rasa cam nak lari keluar dari sekolah nak pergi tengok ayah aq.....waahhhh! jeongmal! i can't xplain what i feel~


p/s - sepatutnya cerita ni jadi cerita yang sedih...bagi aq memang sedih tapi tak tahu la macam mana korang baca kan!