theme by iliyon
bleu-rian
Lisan Bahasa Melayu
Friday, 4 April 2014 | 4/04/2014 | 0comments
----------------------------------------------------------------------------------------------------
jin feeding his boyfriend LOL

assalamualaikum!!!~ 
nothing special untuk entry aq malam ni...just nak bagi idea dekat adik-adik yang tengah cari artikel nak buat lisan....mungkin dah boring asyik-asyik tajuk kebaikan keburukan...dan mungkin nak cari artikel yang tak pernah dan jarang-jarang sangat orang nak buat untuk lisan nih~ 

arghhhh! can't wait for their comeback!


Tajuk : Mengapa muzik k-pop diminati oleh remaja //aq buat tajuk nih masa baru mula nak buat lisan// {korang tukar la ikut kesesuaian}

Kpop pada masa ini semakin menular dalam kalangan remaja di Malaysia. Kpop atau pop korea adalah sejenis aliran muzik yang berasal dari Korea Selatan. Muzik ini mempunyai campuran genre hiphop, elektro, pop, rock dan R&B.
Melalui kehadiran laman sosial spt halaman pminat fcebook, profil twitter dan halaman video muzik di youtube kemampuan kpop untuk mmcapai penonton yg sbelum ini tdak boleh di akses mlalui internet telah memacu satu anjakan paradigma dalam pendedahan dan kepopularan genre ini.
Namun muzik popular ini jga dpndang serong oleh sesetengah masyarakat kerana gaya pemakaian dan tarian yg menjolok mata dan tidak sesuai bagi peringkat bwah umur. Ditakuti juga muzik ini akan memberi pengaruh buruk kepada masyarakat di malaysia.
Lain pula pendapat bagi mreka yg meminati muzik ini. Selain mzik ini sbagai hiburan mreka jga bleh mempelajri bhasa dan budaya msyarakat korea disna. Muzik ini jga dibndingkan dgn muzik barat yg menggunakan bhasa kesat kerana muzik kpop tdak mmpunyai sbarang prkataan yg boleh mmberi kesan buruk kpada remaja.
Kesimpulannya kita perlulah menghormati masyarkat luar agar kita tidak dipandang hina oleh mereka. 

kesimpulan tuh aq rasa cam tak sesuai ja...you can change la sendiri...

first impression masa aq tengok kawan-kawan aq buat lisan rasa cam tak yakin ja dengan artikel nih...time lisan..aq baru ja start tajuk cikgu tuh dah tersengih...nampknya dia faham yang aq nih fanatik kpop....dari awal sampai akhir dia tersenyum ja...tambahan dia setuju dengan apa yang aq cakap LOL dia asyik cakap pasal PSY ja bila aq cakap pasal tarian! dan markah yang aq dapat 40/40 perghhh! tak caya gila!

p/s : kalau nak guna artikel nih pastikan cikgu BM korang tuh tak minat kpop but not anti la~

entry ini bukan untuk menunjuk-nunjuk tapi untuk tujuan berkongsi....