theme by iliyon
bleu-rian
Daging Lamb Chop
Wednesday, 28 January 2015 | 1/28/2015 | 0comments
----------------------------------------------------------------------------------------------------
with Mr.Refreshing >_<

Bahan-bahan
daging kambing (aku beli dekat tesco dah siap potong)
minyak zaitun
rosemary (aku guna yang dalam pek. kalau nak guna yang hidup pun boleh)
bawang putih - ditumbuk
halia - ditumbuk
serbuk lada hitam
kicap (tak kisah la kicap cair or pekat)
garam/perasa (macam biasa aku suka guna Maggie Cukup Rasa)
gula
sos tiram
madu 

Cara-cara

1. Semua bahan diatas diperap bersama daging kambing. Perap selama 2-3 jam atau semalaman. Lagi lama diperap lagi bagus

2. Gril diatas kuali non-stick atau pemangang. Kalau aku guna pemangang ajaib Are-Ikan

this is how it looks. LIVE dari dalam pemangang

3. Gril selama beberapa 5 minit. Ikut citarasa kalau suka half cook, tak payah lama-lama 

4. Dah SIAP. Boleh dihidangkan bersama mash potato dan frenc fries.

yummy! itadakimasu~