theme by iliyon
bleu-rian
Homemade Facial Mask
Wednesday, 28 January 2015 | 1/28/2015 | 0comments
----------------------------------------------------------------------------------------------------
BAP wearing facial mask

Assalamualaikum

aku nak share pasal cara-cara nak buat mask sendiri.. tak susah sebenarnya.. tapi mungkin ada yang prefer beli daripada buat kan? but kadang-kadang mask mahal.. satu keping tu mungkin RM10 ke atas.. memang la murah tapi ada sesetengah tu tak tau nak guna jenama yang mana.. dan yang sesuai dengan kulit..

STRAIGHT TO THE POINT

untuk kulit kering guna kuning telur..
untuk kulit beriminyak guna putih telur..
untuk kulit biasa guna kesemua telur tu..
korang boleh masukkan sedikit madu atau jus lemon...jangan lupa pukul telur tu..then apply kat muka dan biarkan selama 30 minit.. dah tu korang boleh basuh muka..aq rasa sebiji telur boleh guna banyak kali